Ett finare leende med estetisk tandvård

  • Publicerat

Estetisk tandvård

Estetiska tandvårdsbehandlingar handlar om att förbättra utseendet på tänderna. Det handlar ofta om att skapa symmetri i tandraden eller att återskapa skadade tänders ursprungliga utseende.

Ta bort missfärgningar från tänderna

Ytliga missfärgningar på tänderna kan tas bort hos tandläkaren eller tandhygienisten genom en professionell tandrengöring. Vi använder speciella verktyg och metoder för att rensa dina tänder från plack och beläggningar. Tandblekning kan vara ett alternativ vid mer envisa missfärgningar. På Sandin Dentalklinik framställer vi individuellt anpassade blekskenor för dig att använda hemma med blekgel på natten.

Korrigera ojämnheter på tänderna

Skalfasader är en behandling där tandläkaren applicerar tunna porslin- eller kompositskivor på framsidan av tänderna för att förbättra deras utseende. Skalfasader används oftast för att täcka ojämnheter, fläckar, sprickor eller för att justera form och storlek på tänderna. Behandlingen kräver oftast att tandläkaren tar bort ett tunt skikt av den naturliga tandsubstansen för att kunna applicera skalfasaderna på tänderna.

Illustration av skalfasader
Illustration av tänder med tandställning

Korrigera snedställda tänder

Har du snedställda tänder kan du genom tandreglering flytta tänderna till en mer rak och jämn position. Tandställningar är gjorda av metallfästen och trådar som behöver justeras och spännas av en tandläkare med jämna mellanrum. Behandlingen kan både räta ut små och stora snedställningar, och tar olika lång tid beroende på omfattningen av ditt bettfel. Resultatet blir en rättställd tandrad som förbättrar både tandhälsan och utseendet på tänderna.

Glad smiley med tandborste som mun

Behöver du en tid?

På Sandin Dentalklinik erbjuder vi individuellt anpassad tandvård av allra högsta kvalitet. Vi arbetar förebyggande och långsiktigt med klientens upplevelse och välmående i fokus. 

Du kan boka en tid online eller ringa oss.

Tandhygienist Karin