Tandvårdsrädsla

Vi har lång erfarenhet av att behandla tandläkarskräck.

Vi är vana.

Tandläkarskräck kan växa om man som haft dåliga erfarenheter eller bemötande under tandläkarbesök, både som barn och vuxen. Det är något som kan leda till att man undviker att gå till tandläkaren, som till slut gör att problem uppstår i munnen.

Vi har lång erfarenhet av att behandla personer med tandläkarskräck. Hör gärna av dig, så berättar vi mer.

Vanliga frågor

Om du har tandvårdsrädsla ser vi till att boka in extra tid och även att ha det lite lugnare på kliniken vid ditt besök.

Vi är mycket vana vid att ta emot patienter som är rädda och har goda rutiner för att skapa en trygg och lugn miljö.

Vi ser till att informera noggrant, i ett lugnare tempo. Vi går igenom varje steg och kommer överens om en ‘Stopp-hand’, som är ett tecken patienten kan använda för att stanna upp behandlingen, pausa, andas och skölja. Det är viktigt för oss att du känner att du har kontroll och kan vara med och påverka din behandling.

Själva ingreppet ska inte kännas eftersom att du får du bedövning under ingreppet. Vi har speciell utrustning som underlättar arbetet och det brukar gå väldigt smidigt.

Läkning innebär alltid en del känslighet och i vissa fall smärta. Du får därför med dig smärtstillande tabletter när det finns behov för detta.

Behöver du en tid?

På Sandin Dentalklinik arbetar förebyggande och långsiktigt med klientens upplevelse och välmående i fokus. För oss är det viktigt att patienten känner sig trygg under tandvårdsbesöket. 

Har du några frågor, eller behöver du en tid?