Tandreglering

Skaffa tandställning i Malmö eller Hörby

Underhåll

Öka din förmåga att både tala och tugga. Med rakare tänder blir det även enklare att hålla en god munhygien.

Estetik

Uppnå ett symmetriskt leende genom att flytta på felplacerade tänder.

Varför tandställning?

Det är inte ovanligt att tänder kommer fram på fel plats i tandraden eller har förflyttats på grund av platsbrist. Med hjälp av en tandställning kan man flytta tänder till en bättre position.

Tandreglering på vuxna är något som blivit alltmer vanligt. Ett typiskt vuxenfall är trångställning i underkäksfronten, vilket innebär att tänderna överlappar varandra och det kan bli svårare att hålla rent. Eftersom att bakterieansamlingar kan förorsaka tandköttsinflammationer och karies, kan en tandställning vara en långsiktig lösning på att få ordning på munhygienen.

Målet med en tandställning är inte bara att uppnå god estetik och upprätthålla en god munhygien, utan även att få en bra rörelsefunktion i underkäken och underlätta eventuella käkledsbesvär.

Vanliga frågor

En fast tandställning kan kosta ungefär 15’000-50’000 kronor. Kostnaden beror på hur omfattande tandreglering som krävs. Innan vi påbörjar en behandling får du ett kostnadsförslag att godkänna och vi går igenom hur mycket din slutliga kostnad blir.

De flesta tandregleringsbehandlingar tar mellan sex månader och två år. Det varierar beroende på hur mycket som behöver regleras.

Tänderna kan ömma ett par dagar efter att tandställningen satts på, eller att justeringar gjorts. Det kan oftast lindras genom receptfria läkemedel som paracetamol eller ibumetin.

Det kan hända att en del av tandställningen släpper om du äter sega eller hårda saker. Då är det bäst att du kontaktar din tandläkare så fort som möjligt för att få den fäst på tanden igen. Om du väntar för länge kan det hända att tanden flyttar på sig igen och behandlingstiden blir längre.

Det är bäst att vara noga med tandborstning om du har en tandställning, eftersom det lätt kan fastna matrester i bågarna.

Borsta tänderna minst två gånger om dagen och använd flourskölj. Om du har svårt att göra rent kan du få tips och råd från en hygienist.

Behöver du en tid?

På Sandin Dentalklinik erbjuder vi individuellt anpassad tandvård av allra högsta kvalitet. Vi arbetar förebyggande och långsiktigt med klientens upplevelse och välmående i fokus. 

Du kan boka en tid online, eller ringa oss.