Tandblekning

Professionell tandblekning i Malmö och Hörby.

Individuellt anpassade blekskenor

Vi framställer blekskenor som är utformade efter just dina tänder.

Styr blekningsgraden hemma

Du bleker dina tänder där hemma under natten och kan styra blekningsgraden efter önskat resultat.

Använd upp till 2 gånger per år

Medlet går att köpa på kliniken. Om du vill bleka dina tänder igen, behöver du nästa gång bara köpa blekgelen och använda skenorna du redan har.

Hur går tandblekning till?

Steg 1.

Tänderna kan missfärgas av flera olika anledningar, t ex kaffe, te, tobak men kan även bli mörkare med åren. Tandblekning är en metod som både går på de yttre och inre missfärgningarna.

Steg 2.

Vi framställer blekskenor som är specifikt anpassade efter dina tänder. Du får med dig blek-gel och dina individuella blekskenor hem. Du använder dem hemma i ca. fyra timmar åt gången, eller över natten och kan fortsätta att bleka tänderna tills du uppnått önskat resultat.

Steg 3.

Om du är intresserad av att bleka tänderna bör du först komma för att få tänderna undersökta och klartecken från tandläkaren att det är en bra utgångspunkt för ett gott resultat.

Steg 4.

Vill du bleka dina tänder igen kan du använda dina individuellt anpassade blekskenor igen. Du kan bleka dina tänder upp till 2 gånger per år. 

Nästa gång behöver du bara betala för blekgelen, vilket blir mindre kostsamt för dig i längden.

Tandblekningsesultat

FÖRE

EFTER

Individuellt anpassade blekskenor, formade exakt efter dina tänder.

Vanliga frågor

Blekningsprocessen kan genomföras under natten. Då sitter blekmedlet på tänderna i minst 4h. Det brukar räcka med att göra det 2-3 gånger, men det beror på hur mycket du vill ljusa upp tänderna. Största skillnaden syns från första natten till andra natten. Sedan blir det inte lika stor förändring varje gång.

Vi rekommederar att göra det max 2 gånger per år, för att inte slita på emaljen. Det kan däremot vara mer skonsamt att bleka med kontrollerat blekmedel än att använda blekningstandkräm med polermedel i krämen, eftersom att det sliter mer på emaljen när det görs varje dag. 

Individuella blekskenor samt blekgel som räcker till både över- och underkäke kostar 2250 kronor hos oss.

Du kan använda dina blekskenor flera gånger och enbart köpa gelen i framtiden. Då kostar det 250 kronor per behållare.

Det ska inte göra ont att bleka tänderna. Det är viktigt att blekmedlet inte kommer på tandköttet, för det kan svida ordentligt. Tänderna kan kännas lite känsligare dagen efter blekning, men det går oftast över snabbt.

Det beror på hur lagningen ser ut och var den sitter. Om du har en stor lagning på en av framtänderna kommer det snarare framhäva lagningen, eftersom att den inte bleks av blekmedlet och kontrasten till tandfärgen blir större än förut.

Om du vill bleka tänderna trots att du har en tandlagning, kan du behöva göra om lagningen hos oss för att det ska se bra ut. Då bleker du först tänderna och sedan kan vi matcha lagningen till samma nyans som ditt blekningsresultat.

Det kan dock vara bra att veta att försäkringskassan inte ger något stöd för estetisk tandvård eftersom det inte är sjukdomsrelaterat. Därför kommer du behöva stå för en sådan typ av tandlagning på egen hand, utöver kostnaden för själva tandblekningen.

Resultatet brukar hålla i ungefär 6 månader, men det beror på hur bra du tar hand om tänderna samt livstilsval som kaffe, svart te, rödvin och nikotin. Vi rekommenderar att bleka max två gånger per år.

De individuella blekskenorna kan du återanvända, så om du vill bleka igen, behöver du bara betala för blekgelen nästa gång. 

Airflow behandling är en mild och skonsam metod för att ta bort ytliga missfärgningar på tänderna. Läs mer här.

Vill du boka en tid?

På Sandin Dentalklinik erbjuder vi individuellt anpassad tandvård av allra högsta kvalitet. Vi arbetar förebyggande och långsiktigt med klientens upplevelse och välmående i fokus. 

Du kan boka en tid online eller ringa oss.